Pakkasvarastot
Suurimpien yksittäisten pakkasvarastojen tilavuudet ovat noin 50.000m3. Varastoissa säilytetään mm. jäätelö-, liha-, leivonnais-, marja- ja kalatuotteita.
Pakkasvarastot on yleensä toteutettu ympäristöystävällisillä ammoniakki- tai hiilidioksidi-kylmäaineilla. Laitteistojen ominaisuuksissa suuri painoarvo on käyttöturvallisuudella,luotettavuudella sekä alhaisilla käyttökustannuksilla.
Pakastusjärjestelmät
Pakastustunneleissa tuotteet pakastetaan nopeasti korkean laadun ja hyvän säilyvyyden takaamiseksi. Pakastettavia tuotteita ovat mm. jäätelö, marjat sekä kalatuotteet. Tunneleiden kapasiteetit vaihtelevat 5 tonnista 20 tonniin vuorokaudessa. Kontaktipakastimissa pakastettava tuote, esim. kala, pakastetaan ns. levypakastimissa jolloin pakastusaika on vain noin 1 tunti /erä. Suuri pakastusnopeus mahdollistaa suurien samaan aikaan saapuvien tuote-erien käsittelyn.
Jatkuvatoimisissa nauhapakastimissa pakastetaan esim. leipomo-, liha- tai kalatuotteita kapasiteettien ollessa 1000kg/h. Leijupakastukseen sopivat myös suuret samanaikaisesti kypsyvät tuotteet kuten marjat ja herneet. Leijupakastimessa tuotteet pakastuvat suuressa ilmavirrassa leijuen ja siirtyen pakastimessa näin eteenpäin pakkauslaitteille.